Google Business Profile websites verdwijnen vanaf maart 2024. Wat nu?​

Onlangs kondigde Google aan dat websites gemaakt aan de hand van Google Bedrijfsprofielen zullen verdwijnen. Heb jij een Google Bedrijfsprofiel-website, dan zal deze vanaf maart 2024 niet meer zichtbaar zijn. Potentiële klanten die je site bezoeken, worden dan omgeleid naar je bedrijfsprofiel. Hoog tijd om actie te ondernemen en jouw online aanwezigheid te garanderen.

Hoe weet ik of mijn website een Google Business Profile website is?

Het gaat in dit artikel over websites die gemaakt zijn met de websitebouwer van Google. Het is een one page website die je gratis kon opzetten vanuit je Google Business Profile (vroeger: Google Mijn Bedrijf). De website bestaat uit één pagina en werd samengesteld op basis van de informatie in je bedrijfsprofiel: bedrijfsnaam, adresgegevens, contactgegevens en openingstijden. Eindigt het adres van jouw website op business.site, dan is het een Google website en lees je best even verder.

Als jouw website niet is gemaakt aan de hand van jouw Google Bedrijfsprofiel, geldt de informatie in dit blogartikel niet voor jou.

Google Bedrijfsprofiel websites verdwijnen

Wat is de impact van het verdwijnen van mijn Google Business Profile website?

  • Jouw Google website wordt verwijderd uit je Google Bedrijfsprofiel. Verder heeft dit geen invloed op je profiel. Tip: Laat je binnenkort een nieuwe website bouwen, vergeet dan niet het adres van je nieuwe website toe te voegen aan je bedrijfsprofiel.
  • Heb je jouw Google webadres op meerdere locaties gedeeld, dan zullen bezoekers worden omgeleid naar jouw Google Bedrijfsprofiel. Deze omleiding zal nog blijven bestaan tot 10 juni 2024. Na die datum krijgen ze de foutmelding ‘Pagina niet gevonden’ en is jouw website definitief verdwenen.
  • Adverteer je via Google Ads, waarbij je potentiële klanten stuurt naar jouw Google website, dan zullen deze advertenties vanaf maart onderbroken worden. Dit komt omdat het domein in de zichtbare URL van Google Ads niet overeen komt met de uiteindelijke URL.

Ik heb geen website meer, wat nu?

Ben je op zoek naar een alternatief voor jouw Google Business Profile website? Wij helpen jou de overstap te maken naar een WordPress website.

Daar waar een Google website eerder beperkt was, biedt een WordPress website tal van mogelijkheden:

  • Volledig aanpasbaar en controle. WordPress biedt de vrijheid om jouw website precies zo te ontwerpen zoals jij het wil.
  • Eindeloos veel functionaliteiten mogelijk. Denk aan blog, portfolio, afsprakentool, chatfunctie, e-commerce, uitgebreide formulieren, beschikbaarheidskalender,…
  • SEO-vriendelijk. Dankzij de vele optimalisatiemogelijkheden kan de zichtbaarheid van jouw website in zoekmachines vergroot worden.

Wacht dus niet langer met actie te ondernemen. Contacteer ons voor een vrijblijvende kennismaking. We luisteren graag naar jouw noden en wensen en bezorgen je een voorstel op maat. Schakel onze superpowers in voor het bouwen van jouw bedrijfswebsite. Zo kunnen we samen de online aanwezigheid van jouw bedrijf versterken!